За Нас

Cerakote.bg е част от бранда Shooting 360 и е сертифицираният апликатор на високоустойчивите керамични покрития Cerakote за България. Като такъв, ние преминаваме през редица одобрения и одити от отговорния Cerakote представител за Европа, базиран в Германия. Нашата материална база, машини, инструменти и процеси са проверени и изцяло отговарят на изискванията на производителя на покритието, като това гарантира устойчивостта и надеждността на третираните от нас детайли. Нашите служители са преминали редица обучения, проведени в регионалния център в Германия, както и на място в нашата база, за да могат правилно да подготвят детайлите и да нанасят покритията. Сертифицираните апликатори извършват нанасянето на покритието в пълно съответствие с изискванията на производителя и така се гарантира достигането на техническите и функционални параметри на покритието при всеки детайл.

Cerakote е керамичен полимер, предлагащ водещи в бранша издръжливост, устойчивост, твърдост, гъвкавост, защита от химически агенти, надраскване, корозия и топлина. Cerakote не е боя, а керамично покритие. Cerakote може да се нанася върху почти всички повърхности – метали, пластмаси, полимери, композитни материали, хидрографики, PVD и др. Намира приложение в оръжейния сектор, автомобилния, мото и вело тунинга, екстремните спортове, черната техника, машиностроенето и навсякъде, където има необходимост от защита и желание за персонализация.

Компанията производител е NIC Industries, САЩ, която е основана през 1984 г. и поставя силен фокус върху иновациите. Покритието Cerakote е разработено по време на войната в Персийския залив по поръчка на армията на САЩ, като основната му цел е да защити оръжейните системи от неблагоприятните експлоатационни условия. Поетапно, Cerakote се превръща в безспорен лидер в тънкослойните защитни покрития в световен мащаб като гамата покрития се предлагат в над 40 държави на 5 континента. Всички покрития Cerakote осигуряват защита на третираните детайли от надраскване, износване, корозия, химически агенти, UV лъчи, промяна на цвета на покритието. Специализирани серии покрития намаляват триенето, намаляват или увеличават топлоотделянето, прикриват третираните детайли от системи за нощно виждане и др.